gugguu

Koko-
opas

Apua oikean koon valintaan
gugguu

Koko-
opas

Apua oikean koon valintaan

Oikean koon valinta on tärkeää vaatteen istuvuuden, mukavuuden ja käyttöiän pidentämisen kannalta. Liian napakasti istuva vaate joutuu pois käytöstä nopeasti lapsen kasvaessa ja voi tuntua epämukavalta, mutta liian suuri koko roikkuu ikävästi päällä ja voi pahimmillaan jäädä kiinni johonkin lapsen leikkiessä. Lisäksi liian iso vaate kuluu päällä nopeammin, kuin hyvin istuva vaate. Tällä sivulla opastamme tarkemmin oikean koon valinnassa.

Gugguu
Tärkeimmät mittakohdat

Riippuen vaatteesta tarkastellaan eri kohtia - haalaria valitessa niska-haara on erittäin tärkeä mitta, housuja valitessa lahje on keskiössä. Näitä kohtia kannattaa tarkastella vaatetta sovittaessa, jotta voi varmistua että vaatteen koko on oikea nyt ja mielellään myös vielä vähän ajan päästä lapsen kasvun myötä.

gugguu
Yleiset ohjeet koon valintaan

Gugguun vaatteet mitoitetaan istuviksi ja niin, että lahkeet ja hihat ovat pitkiä, jotta niitä voidaan kääntää käyttöiän pidentämiseksi. Lisäksi trikoohousuista ja monista muista alaosista löytyy kiristysnauha, jolla liian isoa vyötäröä saa kiristettyä.

Yleensä koko kannattaa valita lapsen pituuden mukaisesti. Jos lapsi on kahden koon välissä, suosittelemme ottamaan suuremman koon. Jokaisen tuotteen kohdalla on erillinen aukaistava "KOKO" osio, jota klikkaamalla saat lisätietoa kyseisen tuotteen mitoituksesta.

Ominaisuudet
Käyttöikää pidentävät ominaisuudet vaatteissa

Gugguun vaatteet suunnitellaan kestämään yhdellä lapsella mahdollisimman pitkään. Jotta tämä on mahdollista lapsen kasvaessa, lisäämme tuotteisiin ominaisuuksia, jotka mahdollistavat tämän:

-Kiristettävät vyötärönauhat

-Pitkät lahkeet ja hihat mahdollistavat käärimisen

-Kestävät, laadukkaat materiaalit pysyvät kauniina pitkään

-Laadukas, huolellinen työnjälki mahdollistaa vaatteen käytön useammalla lapsella

Gugguu
Paidat ja yläosat

Gugguun yläosat ovat yleensä istuvia ja hihat ovat pitkähköt.

Paidan oikean koon valinnassa katsotaan erityisesti kolmea kohtaa: hihan pituus, helman pituus ja hartialinjan istuvuus. Gugguun tuotteissa hihat ovat melko pitkät, sillä haluamme vaatteiden sopivan lapselle pidempään - eli hihojen kääriminen lyhyemmäksi onnistuu helposti. Paidan hihan pituuden sopivuuden voi tarkastaa pyytämällä lasta nostamaan kädet ylös. Jos hiha pitää ranteen piilossa, hiha on sopivan mittainen. Samalla voi tarkastaa helman - näkyykö napa kädet nostaessa, vai pysyykö se piilossa? Jos napa ei näy, on helman mitta sopiva. Katso myös hartialinjaa - kinnaako se vai istuuko vaate kauniisti?

gugguu
Housut ja alaosat

Gugguun alaosissa on usein pitkät lahkeet. Trikoohousuissa- ja leggingseissä on kiristettävä vyötärönauha ja collegehousuissa- ja shortseissa on kiristysnarut.

Yleisesti lahkeiden tulisi yltää hieman nilkan alapuolelle, mutta jos housut istuvat muuten hyvin mutta ovat liian pitkät, lahkeita on helppo kääriä.

Gugguu
Mekot

Valikoimastamme löytyy sekä lyhyt- että pitkähihaisia mekkoja. Pitkähihaisissa mekoissa hihat ovat pidemmän puoleiset jolloin niitä on helppo kääriä.

Helman pituus riippuu mekosta. Yleensä mekon helman pituus on hieman polven yläpuolelle, mutta tämä riippuu paljon lapsen pituudesta.

Gugguu
Haalarit ja takit

Gugguun ulkovaatteiden mitoitus on reilu.

Suosittelemme yleensä valitsemaan koon lapsen pituuden mukaan, mutta erityisesti ulkovaatetta valitessa pienelle lapselle, kannattaa valita kahden koon välissä olevalle lapselle se suurempi koko. Näin yksi ulkovaate riittää koko pitkän talven ajan.

Takkia sovittaessa pyydä lasta nostamaan kädet ylös. Jos hiha pitää ranteen piilossa, hiha on sopivan mittainen.

Ulkohaalaria valitessa lahkeen tulisi ulottua kengän päälle, ei maahan ja niska-haaralinja ei saisi kinnata. Varmista myös, että alle mahtuu tarvittaessa kerroksia ja että ulkovaate ei ole liian tiukka, jotta se on myös mukava päällä.

Sovitettaessa kannattaa testata, saatko selästä napattua noin nyrkillisen takkia tai haalaria käteen - jos saat ja hihat ja lahkeet on tarkastettu, vaate on sopiva.

Tarvitsetko apua oikean koon valintaan?

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja autamme!

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.